søndag 24. oktober 2010

Gi til det svir!

I dag er det TV-aksjonen, og i år går pengene til Flyktninghjelpen, som har mange prosjekter i Kongo. Flyktninghjelpen jobber spesielt med flyktninger og internt fordrevne, og i Kongo var siste estimerte tall på internt fordrevne 1,7 millioner (UNOCHA september 2010.) At folk blir drevet på flukt skaper store humanitære behov, både for dem som må flykte (mange av dem har flyktet mange ganger før) og for de samfunnene som tar i mot de fordrevne. Bildet over er fra en av Flyktninghjelpens matutdelinger til internt fordrevne i Mwenga i Sør-Kivu i mai i år.

Jeg vil oppfordre dere til å benytte anledningen til å gi penger i bøssa om dere får besøk på døra, eventuelt via nett eller ved å ringe telefon 82044110.

En annen humanitær organisasjon som redder liv i Kongo er Leger Uten Grenser, som denne uka har vært 25 år i Kongo. Gi gjerne penger til dem herBildet under er fra Leger Uten Grensers klinikk i ekstremt isolerte Niangara i Province Orientale.

1 kommentar:

  1. Good thoughts, sweet Congo frog. You have a nice heart.

    Well, at least those organizations make it easy to give money to them -- that's a good thing... But most important is that their work can truly make an immediate difference to people's lives. Not sure we can say this for everyone who is spending money in DRC.

    SvarSlett