søndag 2. mai 2010

Midt i Afrika

I helgen har jeg vært på jobbreise i tre forskjellige deler av Kongo. I Province Orientale var vi i Niangara, som visstnok skal være helt i midten av Afrika. Like langt til sydspissen som til nord, og like langt til østkysten som til vestkysten, altså. 

Niangara er en liten og ekstremt isolert by som ligger i Haut-Uélé - et område som er hardt rammet av angrep fra LRA. Human Rights Watch rapporterte nylig om en grusom massakre som fant sted i området i desember - (hvor 321 mennesker ble drept), og i helgen rapporterte FN om at 100 personer sannsynligvis ble drept av LRA i februar - også i Haut-Uélé. I tillegg kidnapper og lemlester LRA både barn og voksne.

Over 300 000 mennesker er fordrevet fra hjemmene sine på grunn av LRA i  Province Orientale (tall fra UNOCHA, mars 2010). LRA grusomheter er vanskelige å fatte. Det er desverre heller ingen enkle løsninger på hvordan man kan få løst problemet - da hadde nok ikke LRAs herjinger holdt på i 23 år.
En representant for de internt fordrevne i Niangara.

2 kommentarer:

  1. I just feel bad that nobody left any comment. There are some strong thoughts in here. So, just to let you know: you are doing a great job and someone is reading.

    SvarSlett
  2. Thank you. I have difficulties expressing the horrors of the LRA.

    SvarSlett