fredag 23. april 2010

Taj Mahal

(Forescom-bygningen den gangen Kinshasa het Leopoldville.)

En av mine favorittrestauranter i Kinshasa er en indisk restaurant med en stor terrasse. Den ligger i tiende etasje, på toppen av en av byens eldste moderne bygninger. Forescom, som bygget heter, må nok kunne sies å ha sett sine beste dager. Likevel, den ene av de to heisene fungerer. Man må riktignok ha med heismann i en noe kolonial uniform (med den riktige kombinasjonen av nøkler kunnskap om et komplisert system av først trykke seg til femte etasje og så til syvende) for å komme seg noe sted. Heisen er tapetsert inni med blomstete tapet, har en sterk mugglukt og endel mygg. For å bekjempe både mygg og mugglukt er det montert en boks på veggen som jevnlig spruter ut ukjente kjemikalier. Siste etasjen opp må man gå. Trappene er også en opplevelse, men man må ha med lykt.


Restauranten heter Taj Mahal. Ikke så originalt for en indisk restaurant, kanskje, men stedet har faktisk kongelige forbindelser. Den øverste etasjen var nemlig den belgiske kong Baudoins leilighet i kolonitiden, og terrassen er etter kongens ønske formet som en båt. 


Utsikten er god, man ser utover Kinshasa, Kongoelva og over til Brazzaville. Det er en liten bris der oppe som man setter pris på. (Klimaet i Kinshasa likner mest på badstu for tiden.) Maten er god og drikken kald. Sist jeg var der, satt det en stor indisk familie på nabobordet. De var godt over 20 mennesker og relativt høylydte. Plutselig ble det helt stille. Alles blikk var vendt mot bestefar på enden av bordet - som begynte å lese opp bingotallene. Fredagsbingo på Taj Mahal. Lurer på hva kong Baudoin ville sagt om det. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar